LinkedIn vond ik lange tijd een heel vervelend medium.

Toen ik jaren geleden vastliep in mijn werk vertegenwoordigde het voor mij namelijk dé dingen waar ik op dat moment niet mee geconfronteerd wilde worden. Mensen die blij verkondigden dat ze een mooie stap in hun loopbaan gingen zetten èn vacatures.

Op die mensen was ik gewoon jaloers, en de vacatures vond ik intimiderend.

Daarom hier 3 vragen die je jezelf kunt stellen als je merkt dat je een beetje groen aanloopt bij alles wat op LinkedIn voorbij komt:

1. Waar verlang je naar? Hetgeen waar je jaloers op bent triggert iets in jou. Wat is dat? Maak dat zo specifiek mogelijk. In het voorbeeld van iemand die een nieuwe baan krijgt; is het de baan inhoudelijk? Of is het dat hij/zij iets nieuws gaat doen?

2. Hoe zou jij het kunnen bereiken? Je wordt niet snel jaloers op iets dat buiten je bereik ligt. Dus blijkbaar gaat het om iets waarvan je het idee hebt dat jij dat ook had kunnen hebben. Dus welke stappen zijn er voor nodig?

3. Wie kan je daarbij helpen? Dat kan een coach zijn, iemand uit je vriendenclub of in je familie. Maar wellicht is het ook de persoon zelf op wie je jaloers bent? Stel je kwetsbaar op en vraag aan degene wat hij/zij gedaan heeft. Wie weet wat je daarvan kunt leren.