Ik eet niet graag meerdere dagen achter elkaar hetzelfde, ik zal niet snel vakantie vieren op een plek waar ik al eerder ben geweest, ik werk niet te lang achter elkaar door aan dezelfde taak.

Afwisseling is een van mijn drijfveren en dusdanig belangrijk dat je het bij mij terug ziet in hoe ik mijn werk inricht maar ook in de keuzes die ik privé maak. Je zou het bijna een wonder kunnen noemen dat ik al ruim 12 jaar dezelfde vriend heb 😉

Als je namelijk weet dat je ergens blij van wordt, wil je er over het algemeen graag meer van. En het fijne van weten dat ik blij word van afwisseling, is dus ook dat ik er daardoor bewust op kan aansturen.

Een paar voorbeelden:

– in mijn bedrijf werk ik zoveel mogelijk met thema-dagdelen zodat ik structuur heb aan de ene kant, maar aan de andere kant ook weet dat ik elke dag met verschillende taken/activiteiten in aanraking kom;

– in mijn coachingsprogramma wissel ik verschillende vormen af: offline/online en groepscoaching met 1-op-1. Omdat ik overtuigd ben dat die afwisseling de beste resultaten teweeg brengt, maar ook omdat ik – als coach – die variatie persoonlijk zo fijn vind;

– ik zoek bewust contact met andere ondernemers en mensen uit mijn netwerk omdat het – naast gezellig – ook zorgt voor de nodige afwisseling door de gesprekken die we voeren en de vragen die daardoor worden opgeroepen.

Word jij ook zo blij van afwisseling?

En zo ja, bouw je dat ook bewust in? En hoe?